Så här ser 2014 års reseprogram ut
Längst ned finns lite fler tips om resan.

 

Lö 25 okt

Flyg från Kastrup, Köpenhamnn tidig kväll.

 

Sö 26 okt 

Efter ankomst till Kapstaden söndag förmiddag hämtar vi ut minibuss/ar och reser till den anrika universitetsstaden Stellenbosch och checkar in på Evergreen Lodge där vi kommer att bo två nätter. Vi tar det lugnt denna första dag i Sydafrika, på gångavstånd finns trevliga restauranger, butiker och en botanisk trädgård att upptäcka.

 

Må 27  okt
En dag där vi besöker
vingårdar kring Franschoek, däribland svensken Richard Parkfelts vingård och Rainbows End, en av Sydafrikas högst belägna vingårdar.

 

Ti 28- ons 29 okt
Avfärd norrut mot Tulbagh och vingården Schalkenbosch
där vi inkvarterar oss för de kommande två nätterna.
Under dessa dagar utgår vi från Schalkenbosch och gör dagsutflyker, tänkbara mål är "vår skola" i Wolwekloof, vi förflyttar oss i Linnélärjungarna Thunberg och Sparrmans fotspår genom bergspassen och ut i karoon. Den andra kvällen blir det brai (grillparty) i det färgade Wolseley och innan dess upptäcker vi det ännu segregerade Sydafrika i det svarta townshipet Zwelethemba i Worcester.

 To 30okt - fre 31 okt På torsdag
åker vi norrut för en övernattning ute i Karoon. Det blir morgonen efter en drygt tre timmar lång resa till det karga landskap där vi kan finna några av värdens bästa exempel på san-kulturens fascinerandeklippmålningar. Ni får vara beredd på både stekande sol och ett besök på professor John Parkingtons forsknings- och utbildningscentrum i staden Clanwilliam. Start redan i gryningen efter för att slippa hettan. Vi besöker ett av de mest unika områdena för klippmålningar i regionen, en plats som få får chansen att uppleva! Om man vill är det möjligt att stanna kvar i Schalkenbosch, men vi tror inte någon vill missa denna unika upplevelse...

 

 

Fre 31 okt - må 3 nov

Vi kör vi söderut mot Kapstaden för att inkvartera oss i Sea Point, på Bellevue Manor Guest House, där vi stannar i fyra nätter för att utforska Kapstadens och Kaphalvöns alla sevärdheter. Förslag på turer under de kommande tre dagarna i Kapstaden är rundtur till Cape Point, med stopp längs vägen i pittoreska Simonstown, kanske valar vid Muizenberg, pingviner vid Boulders Beach och unik natur i Kaphalvöns nationalpark. Andra mer eller mindre givna turer/besöksmål ärTaffelberget med Kirstenbosch botaniska trädgård, Robben Island och förstås några av de muséer, marknader och stadsdelar du inte bör missa när du besöker Kapstaden! På söndageftermiddagen besöker vi ett konstgallery i stadsdelen Belleville. Du har alltid full frihet att välja hur du spenderar tiden. Minibuss finns och går till överenskomna mål, men det står dig helt fritt, ja, till och med rekommenderas att göra egna upptäckter. Sammanlagt tre hela dagar på plats förbättrar våra chanser att besöka Robben Island och Taffelberget, platser som kan vara omöjliga att ta sig till om Kapstadens luriga väder inte skulle vara på vår sida!
Ti 4 nov
Avresa med flyg till Johannesburg på morgonen och fortsatt färd i minibuss och släp mot Komatieport utanför sydöstra
infarten till Krugerparken. Vi bor på Komatie River Chalets bara 11 km från infarten till Krugerparken och redan första natten kommer du känna att du verkligen är i Afrika. Se upp för krokodiler nere vid floden...

 

 

Ons 5 nov

Efter en tidig frukost är vi på väg in i Kruger, först framåt lunchtid har vi i lugnt mak förflyttat oss till campen Lower Sabie, där vi lunchar och njuter av den fantastiska utsikten över floden. Ytterligare förflyttning in i parken för inkvartering Skukuza Rest Camp där vi kommer att sova stanna över tre nätter. Denna inhägnade Camp är som ett litet samhälle i sig, med allt från  boende, bensinstation, restaurang och affär, och, ja, till och med läkare! Vi avslutar första dagen i Kruger med middag i Campens restaurang, varifrån vi ser solen sänka sig över Sabie River Nattsafari kan denna eller nästa kväll bokas på plats för de som vill.

 

 

 

To 6 -  fre 7 nov

Vi äter egenhändigt fixad frukost och ger oss ut så fort portarna öppnas för att uppleva det fantastiska djurlivet. Morgnar och eftermiddagar tittar vi alltså på djur, och sen tar vi det lite lugnt mitt på dagen. Kvällsturer kan bokas för de som önskar (Kostar drygt 200 kr men kan varmt rekommenderas!).

 

 

 

Lö 8 nov

Efter en sista morgon i Kruger tar vi oss i lugnt tempo västerut för mot Johannesburg för att flyga hem på kvällen. Längs vägen stannar vi till vid Sydafrikas djupaste dalgång, Blythe River Canyon,  för att lämna landet med ännu en storslagen vy på näthinnorna att minnas.

 

Sö 9 nov

Ankomst till Kastrup på  förmiddagen.

 

 

Lite fler bilder...

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Följande ingår i resan:

Vad som ej ingår är:

Se över er hemförsäkring så att den täcker avbokningskostnader, hemtransport från utlandet etc. Det finns några saker att tänka på när det gäller resan, läs här!