Bra att veta inför resan!

Bagagefrivikt på flyget

20 kg plus handbagage 7 kg är det vanligtvis. På vissa inrikeslinjer kan en lägre frivikt gälla. För övervikt debiteras gängse taxa. Endast en resväska och ett handbagage bör medtagas.

 

Bagage

Vid flygresor i Sydafrika kan det vara värt att på flygplatsen få bagaget inplastat om du har värdesaker i. Stölder förekommer. Vätskor i större volymer än att de får plats i en en liters återförslutningsbar plastpåse får ej tas med i handbagaget, liksom skärande eller stickande föremål.

 

Pass

Viktigt att kontrollera giltigt pass. OBS! Ni måste ha minst sex blanka sidor i passet för att komma in i Sydafrika och det måste vara giltigt minst 3 månader efter tänkt hemresa. Visum krävs ej för svenska turister till Sydafrika.

 

Reseförsäkring

Du är själv ansvarig för att vara ordentligt försäkrad under resan. Därför är det viktigt att teckna en fullgod reseförsäkring. Kontrollera vad som gäller för din hemförsäkring, de har ett visst reseskydd, behöver/vill du göra något tillägg?


Resenärens kontroll
Resenären har själv skyldighet att kontrollera bekräftelse, flygbiljetter och färdhandlingar så snart de erhållits. Eventuella felaktigheter måste påtalas omedelbart.

Vaccinationer
Resenären är själv ansvarig för att kontrollera vaccinationer med läkare i god tid före avresan. Malariaprofylax bör ätas för vistelsen i Krugerparken (för de flesta sorter börjar man samma dag man kommer till området, vissa profylax kan köpas receptfritt, och garanterat billigare, på apotek i Sydafrika).